22 februari 2015

Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof

Spreker:
Serie:
Passage: Exodus 17, Exodus 15:22-27
Dienstsoort:

Bible Text: Exodus 17, Exodus 15:22-27 | Spreker: Mattijs Kattouw | Series: hart

God wil ons leren om op Hem te vertrouwen. In de Hebreeën brief wordt Jezus de grondlegger en voltooier van ons geloof genoemd. Dat wordt gedaan als aansporing voor ons om vast te houden als het moeilijk wordt.
Tijdens de uittocht uit Egypte van het volk Israël is God ook degene die bouwt aan het vertrouwen van het volk in Hem. Hij doet dat door de wonderen en tekenen: de uittocht zelf en Hij voorziet hen van eten en drinken en laat hen de overwinning behalen op de Amalekieten.
Maar God doet dat ook door beproeving: Hij leidt het steeds in situaties waarin de redding veraf lijkt. Daarna pas geeft Hij hen wat ze nodig hebben. Soms zijn er ook momenten in ons leven dat wat we willen niet alleen uitgesteld wordt, maar dan God iets heel anders doet.
God is geen sinterklaas, die ons alleen voor zich wint met cadeaus. Het gaat Hem erom dat we groeien in onze relatie met Hem en ons vertrouwen in Hem. Dat doet Hij soms ook door beproevingen: snoeien en louteren, zoals het in de bijbel ook genoemd wordt.

Geef een reactie