9 december 2018

Het gezag van de bijbel

Serie:
Passage: Romeinen 12:2
Dienstsoort:

Bible Text: Romeinen 12:2 | Spreker: Johannes Kortland | Series: verstand | We worden als christenen opgeroepen te leven vanuit Gods woord. Maar soms willen we wat anders horen dan wat er staat in het woord. Wat heeft dan het laatste woord? Onze eigen verlangens of het gezag van de bijbel? Dit vereist een bewuste keuze van ons, want zowel onze gedachten als onze verlangens worden mede gevormd door de wereld waar we in leven.

Als voorbeeld noemde Johannes onder andere de ‘aangepaste’ bijbel van het wachttorengenootschap. Deze is aangepast op een aantal essentiële punten waar het gaat over de identiteit van Jezus.

Ook wordt soms de identiteit van de Heilige Geest tekort gedaan. Vanuit de bijbel worden aan de Heilige Geest eigenschappen van een persoon toegeschreven dus Hij is een persoon en veel meer dan alleen een kracht.

Disclaimer:

Johannes neemt stelling in deze preek dat vrouwen niet geroepen zijn tot leiderschapsposities in de kerk. Alhoewel hier momenteel verschillende visies over bestaan binnen de gemeente is het van oorsprong de visie, dat God mensen roept voor verschillende taken onafhankelijk van hun geslacht.

Onderwerpen: ,

Geef een antwoord